Waarom kinderopvang?

  1. Home
  2. Waarom kinderopvang?

 “Kinderopvang is er niet alleen voor mama’s en papa’s!”

Natuurlijk kunnen jij en je partner dankzij onze goede zorgen met een gerust hart gaan werken of studeren. Maar wist je dat kinderopvang ook voor je kind vele voordelen heeft?

1. Samen spelen, samen delen
Op de kinderopvang krijgen kinderen de mogelijkheid om sociale ervaringen en vaardigheden op te doen, zoals vriendschappen opbouwen, samen spelen en delen, rekening houden met anderen en kennismaken met verschillende waarden en normen.

2. Alle apen, apen na
Kinderen leren spelenderwijs van en met elkaar. Ze zijn meer geneigd andere kinderen te imiteren dan volwassenen. Op het BSO zien kleuters anderen spelletjes bedenken, boeken lezen of netjes aan tafel zitten. En dat gaan ze dan zelf ook doen!

3. Praten & Leren
Voorlezen, liedjes zingen, vertellen wat je op school hebt gedaan, spelletjes doen en met elkaar spelen: al deze activiteiten bevorderen de taalontwikkeling. Buiten leren ze van de natuur, in liedjes de dagen van de week, knutselthema’s maken kinderen bewust van de seizoenen of feestdagen.

4. Lekker bewegen
Bewegen en buiten spelen zijn een belangrijk onderdeel van de dag. Gezond, leuk en goed voor de motoriek. Op BSO Miracle Kids zijn er voldoende sportieve materialen en er is altijd een kans om je lekker uit te leven: een speelplein, sportveld of gymzaal.

5. Uit de kunst!
In de kinderopvang kunnen kinderen heerlijk creatief bezig zijn: muziek, tekenen, knutselen of dansen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn allerlei materialen aanwezig waarmee ze kunnen experimenteren om de kunstenaar in zichzelf te ontdekken.

6. De wereld is mooi
Door kinderopvang leren kinderen dat er nog een andere omgeving is dan thuis. Het is belangrijk dat ze beseffen dat de wereld groter is. Kinderen die gewend zijn aan kinderopvang en zich veilig en vertrouwd voelen op die plek, bouwen veel zelfvertrouwen op. Ze durven op ontdekking te gaan

Menu